Overheid

Texplain heeft gewerkt voor diverse overheidsorganisaties. Hieronder staat met welke organisaties we recent hebben samengewerkt en wat we voor die organisaties hebben gedaan. Wilt u meer weten over een klant? Klik dan op het logo. De website van de klant opent dan in een nieuw venster.

provincie Gelderland

De provincie Gelderland wil helder en klantgericht communiceren. Daarom volgen de medewerkers intern de training 'Factor C'. Na afloop kunnen de deelnemers inschrijven voor extra modules. Texplain verzorgt als extra module de training 'Helder schrijven'.

gemeente Heerlen

Helder Heerlen. Vanuit dit motto werkt de gemeente aan toegankelijke informatie. Texplain verzorgt schrijfcursussen waarin de medewerkers leren hoe ze zorgen voor heldere en vriendelijke brieven en e-mails, webteksten, collegeadviezen en raadsvoorstellen.

gemeente 's-Hertogenbosch

De gemeente 's-Hertogenbosch wil duidelijk zijn richting burgers. Daarom heeft de gemeente al sinds 2007 het project 'Klare Taal'. Voor dit project verzorgt Texplain de schrijfcursussen. Verder schreven we de teksten voor de website van het Gemeentelijk Contact Centrum.

gemeente Noord-Beveland

Regelmatig onderzoekt de gemeente hoe tevreden de inwoners zijn over de dienstverlening. Hoewel de inwoners erg lovend zijn over hun gemeente, blijft de gemeente streven naar verbetering. Texplain verzorgt daarom cursussen klantgericht communiceren.

gemeente Tholen

Snelle besluitvorming begint bij duidelijke collegeadviezen en raadsvoorstellen. Gemeente Tholen vroeg Texplain om daarbij te helpen. We gaven een cursus en onderzochten de leesbaarheid van de bestaande teksten. Ook gaven we samen met Graficelly concrete adviezen om de vormgeving te verbeteren.

gemeente Uden

Brieven en e-mails van een gemeente horen duidelijk en vriendelijk te zijn. Gemeente Uden wilde de correspondentie met burgers daarom verbeteren. Texplain onderzocht eerst de kwaliteit van de communicatie en verzorgde daarna verschillende workshops en trainingen klantgericht schrijven.

gemeente Vlissingen

De lezer, daar gaat het om in Vlissingen. De gemeente vindt dat een tekst afgestemd moet zijn op de lezer. Ook moet een tekst prettig lezen en goed verzorgd zijn. Texplain verzorgde cursussen helder schrijven voor de gehele organisatie. Daarnaast gebruikt de gemeente Klinkende Taal.

waterschap Aa en Maas

Eerlijk over water. Dat is waar waterschap Aa en Maas voor staat. Het waterschap wil klantgericht zijn en in begrijpelijke taal communiceren met burgers. Texplain gaf een cursus helder schrijven en zorgde voor heldere brieven aan burgers.

'Texplain begrijpt de problematiek en is realistisch in haar advisering. Met gerichte inzet van mensen en middelen kan er zo een goed resultaat worden neergezet.'

Hanneke Koppers | Hoofd Adviesstaf

Texplain - instituut voor Taal & Communicatie